جو بایدن و افسانه آمریکای طرفدار صلح-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه
گزارش راهبرد معاصر به نقل از خبرگزاری الجزیره:

جو بایدن و افسانه آمریکای طرفدار صلح

نظرسنجی‌های انتخاباتی در آمریکا همچنان بر درصد بالای محبوبیت بایدن تاکید دارند، با این حال، به نظر نمی‌رسد آمریکای جو بایدن تفاوت چندانی با آمریکای ترامپ داشته باشد. بسیاری از شواهد و مدارک این گزاره را تایید می‌کند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۰ - ۲۴ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 15
کد خبر: ۶۳۰۲۰

جو بایدن و افسانه آمریکای طرفدار صلح

 

به گزارش راهبرد معاصر، خبرگزاری الجزیره در گزارشی نوشته "تافی ماکا" عنوان می‌کند،  در شرایطی که مبارزات انتخابات ریاست‌جمهوری در ایالات متحده آمریکا رو به اتمام است، در میان اقدامات اغلب جنگ‌طلبانه و تفرقه‌افکنانه رئیس‌جمهور دونالد ترامپ، شاید پیروزی جو بایدن، نامزد حزب دموکرات به عنوان آخرین امید آمریکا و جهان پیش‌بینی شود. نویسنده در ادامه می‌نویسد:

«این‌که مبارزات انتخاباتی ترامپ مجموعه خارق‌العاده‌ای از تحریفات در مورد ارزش‌های آمریکایی را دربرمی‌گیرد، اصلا تعجب آور نیست. امری که نمونه آن را در فیلم بر باد رفته برنده که شکوه برده‌داری و برتری نژاد سفید را به تصویر می‌کشید، شاهد بودیم. علاوه بر این ترامپ با بیانیه‌های متحورانه اش در باب بازگرداندن عظمت به آمریکا موج گسترده‌ای از دوقطبی‌شدن شدید در جامعه را به وجود آورده است و گفته می‌شود که با درخواست‌های شوم و نامعقولی که برای ایستادگی محافظه‌کاران در برابر نیروهای چپ در آمریکا دارد، قصد نابودی بزرگترین ملت جهان را دارد».

در همین راستا، دادستان کل فعلی کشور آمریکا، لیبرال‌های آمریکا را به عنوان افرادی که هدف تخریب سیستم را داشته و مقاصد فاشیستی در سر دارند توصیف کرده است. یک محافظه‌کار برجسته فعال در دولت جورج دبلیو بوش نیز ادعا کرده است: «آنتیفا و سازمان BLM (جان سیاه پوستان اهمیت دارد)در آمریکا می‌خواهند نوعی ایدئولوژی را به آمریکا تحمیل نمایند که فقط، فقر بیشتر، از دست دادن آزادی، ویرانی برای کلیساها و جامعه مدنی را به ارمغان بیاورد. تاکتیک‌های خشونت‌آمیز اجرای قانون در دوران ترامپ برای انطباق جامعه با اهدافش دقیقا همان چیزی است که در مکان‌های دیگری همانند ونزوئلا، کوبا و کره شمالی مشاهده کرده‌ایم». دونالد ترامپ پس از اینکه مردم آمریکا را متقاعد کرد که جامعه آمریکا به یک «نجات دهنده» نیاز دارد، با یک روحیه میهن پرستی شدید نقش یک ناجی سفیدپوست را به خود گرفت.

 

از آنجایی که ترامپ سخت تلاش کرد تا خود را به عنوان رهبرِ آمریکایی که نیاز دارد به شکوه سابق خود بازگردد معرفی نماید، بایدن سعی کرد تا خود را خلاف مقاصد و نیات مرد دیوانه در کاخ سفید معرفی نماید. انجام این کار برای بایدن چندان دشوار هم نبوده است، چرا که فقط کافی است بایدن در شعارهای انتخاباتی‌اش این وعده را بدهد که سیاست‌های نژاد پرستانه، محافظه‌کارانه و انزوا طلبانه‍‌‌ ای را که ترامپ در چهار سال گذشته به ویژه در امور خارجه اعمال کرده است، لغو می کند.  

جالب‌ترین بیانیه‌ای که اخیرا از سوی بایدن مطرح شد مربوط به خاتمه بخشیدن حمایت‌های غیرمشروع دونالد ترامپ از عربستان بوده است. این کشور نفت‌خیز اکنون به ارتکاب جنایات جنگی وسیع علیه یمن و سازماندهی قتل فجیع جمال خاشقچی در ترکیه متهم شده است و در بیانیه‌ای که بایدن در دومین سالگرد کشته شدن خاشقچی منتشر کرد، متعهد شد به حمایت‌های آمریکا از جنگ عربستان در یمن پایان دهد و این اطمینان را ایجاد کرد که در دوران ریاست‌جمهوری‌اش، آمریکا ارزش‌های خود را در برابر فروش اسلحه به عربستان و خرید نفت از این کشور زیر سوال نخواهد برد. اظهارات بایدن تا آنجا پیش رفت که وی ادعا کرد، تحت ریاست‌جمهوری‌اش« تعهد آمریکا به ارزش‌های دموکراتیک و حقوق بشر، حتی با نزدیکترین شرکای امنیتی این کشور در اولویت خواهد بود و او از حق فعالان، مخالفان سیاسی و روزنامه‌نگاران در سرتاسر جهان برای صحبت آزادانه بدون هیچ ترسی از آزار و اذیت و خشونت دفاع خواهد کرد».

این تعهدات خارق‌العاده و فوق العاده صادقانه بایدن با وعده وی برای بازگرداندن موقعیت آمریکا به پیش از دوران ترامپ، همراه شده است. به اعتقاد بایدن اعتبار آمریکا از زمان ریاست جمهوری ترامپ خدشه‌دار شده است و برنامه وی این است که آمریکا را به دوران مربوط به ریاست‌جمهوری افرادی همانند بیل‌کلینتون، جورج بوش و باراک اوباما بازگرداند: امریکایی قوی، طرفدار صلح و نیرویی برتر در سراسر جهان.

 

باور کردن بایدن زمانی که می‌گوید به حقوق بشر در عربستان و یمن اهمیت می‌دهد و از اوضاع و احوال مردم غیرنظامی که توسط نیروهای آمریکایی و متحدانش در عراق و افغانستان و سوریه با بی‌احتیاطی بمباران شده و معلول و یا کشته شدند، آگاه است، بسیار آسان‌ می‌شود. همانطور که در گذشته شاهد همدردی‌های این چنینی وی با مردم بی‌گناه خاورمیانه بودیم. وقتی او کودتای ارتش مصر علیه رئیس‌جمهور این کشور را احیای دموکراسی خواند و با مواضع جان کری موافق نبود. بایدن همچنین از مواضع فعالان حقوق مدنی، روزنامه‌نگاران و معترضان بازداشت شده که مورد آزار و اذیت شدید نیروهای امنیتی مورد حمایت آمریکا در مصر، قرار گرفته بودند، دفاع کرد. قلب او برای هزاران فلسطینی که در 10 سال گذشته توسط نیروهای امنیتی اسرائیل کشته شده‌اند، می تپد. همان گونه که در سال 2014، هنگامی که غیرنظامیان فلسطینی در غزه توسط حملات هوایی بی‌وقفه اسرائیل ذبح می‌شدند، علنا با اوباما مخالفت کرد و اظهار داشت، اسرائیل تنها حق دفاع از خود را دارد و نه کشتن افراد بی‌گناه.

با این همه بایدن اقدامات نامطلوبی را نیز در کارنامه سیاسی خود برجاگذاشته است؛ او از آپارتاید اسرائیل، حملات مصر به حقوق بشر و آزادی‌های مدنی و سیاست‌های قتل عربستان سعودی حمایت کرده است.

 

در ماه ژوئن دولت ترامپ، تحریم‌های مسافرتی و اقتصادی گسترده‌ای را علیه کارمندان دیوان بین‌المللی کیفری اعمال کرد، به این خاطر که اعضای این دیوان قصد داشتند تا به بررسی جنایات جنگی احتمالی که آمریکا در افغانستان و اسرائیل در فلسطین مرتکب شده‌اند، بپردازند. نکته مهمی که در این باره وجود دارد این است که بایدن هیچ ابراز تمایل جدی برای لغو این عمل قهقرایانه اتجام نداده است. او هرگز هنگامی که معاون دولت اوباما بود، برای لغو قانون حمایت از اعضای ارتش آمریکا لابی نکرد و اگر در ماه نوامبر نیز رئیس جمهور شود، تصمیمی برای انجام اقدام در این زمینه ندارد. بایدن نمیخواهد در برابر عدالت بین المللی ایستادگی کند و موضوع هزاران نفری را که توسط آمریکا و متحدانش به صورت ناعادلانه شکنجه و کشته شدند را پیش کشد. بایدن حتی نمی خواهد دست از حمایت کشتارهای غیرقانونی که توسط هواپیماهای بدون سرنشین انجام می‌شود، بردارد.

 

در مجموع این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا دقیقا همانند رقیب خود، سیاست «اول آمریکا» را دوست دارد. با این حال او می خواهد که آمریکا همچنان به اعمال خشونت در جهان ادامه دهد اما به خاطر این کار از آن به عنوان یک رهبر اخلاقی و عادل جهانی تقدیر و ستایش شود.

این سوال در اینجا مطرح می‌شود که چرا آمریکا در حالی که مدت هاست از شورش ها، کودتاهای نظامی، رژیم های سرکوبگر در آمریکای جنوبی، آفریقا و خاورمیانه حمایت و پشتیبانی می کند اما همچنان تمایل دارد وانمود کند که محافظ صلح و دموکراسی در سرتاسر جهان است. با این حال تاریخ به ما می‌گوید که نه جمهوریخواهان و نه دموکرات ها واقعاً دنیا را به مکانی امن تبدیل نکرده اند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده